https://ostermann.hr/Default.aspx?language=hr&url=pravo-gradjenja-i-nekretnine&id=38 Ostermann - Pravo građenja i nekretnine
Pravo građenja i nekretnine
Pametno pravno vodstvo
Rast tržišta nekretnina i sektora građevine uzrokovano je raznim faktorima, kao što su obnove te neprestana potraga za neiskorištenim potencijalom na novim lokacijama.  
Kako bi planiranje i razvoj novog projekta bili uspješni, u obzir treba uzeti razne aspekte kao što su zoniranje, dozvole, pitanja zaštite okoliša, potrebe za financiranjem itd.
 

Znanje koje pokriva sve vaše potrebe

Naše poznavanje pravnih propisa pokriva cjelokupan postupak razvoja nekretninskog projekta: od planiranja, razvoja, gradnje do ishođenja dozvola i odobrenja, preko kupoprodaje, svih vrsta zakupa, financiranja, osnivanja i upravljanja fondovima i subjektima posebne namjene, uključujući pravne aspekte upravljanja imovinom i projektima. Savjetujemo investitore, hotele, turističke objekte, zajmodavce, vlasnike nekretninskih projekata.

Kombinacijom našeg specijaliziranog pravnog poznavanja raznih područja osiguravamo da je pojedini aspekt određenog projekta dodijeljen stručnjaku koji je specijaliziran za to područje te posjeduje vrsno znanje i iskustvo u datoj stvari.


Vješti pravni tim

Našim klijentima na raspolaganje stavljamo neprikosnoveno iskustvo u području prava građenja, kombinaciju preciznog tumačenja hrvatskih propisa i inovativnih struktura, čime pomažemo da se njihovi projekti ostvare. Uspješno smo zastupali građevinske kompanije, fondove koji ulažu u nekretnine, banke i financijske institucije, hotele te društva iz raznih industrija u njihovim nekretninskim projektima.

Koncesije i javno privatna partnerstva

Od njihovog uvođenja 2008. godine, javno privatna partnerstva u hrvatskoj rezultirala su brojnim uspješnim projektima. Javno privatna partnerstva prepoznata su od strane tijela državne uprave kao preferirani model za razvoj infrastrukturnih projekata koji omogućuje lakši pristup financiranju, visoku učinkovitost u provedbi projekata te bolje upravljanje rizikom.

Klijente savjetujemo u sklapanju i pregovorima ugovora o koncesiji s tijelima javne uprave, te u postupcima javne nabave kao i javno privatnih partnerstva.

Naše bogato iskustvo omogućuje nam da zastupamo sponzore, državna tijela, banke i ostale financijske institucije koje su uključene u financiranje koncesijskih projekata.
 

Strane savjetujemo u pogledu:

  • Kupoprodaje nekretnina
  • Financiranja u području nekretnina
  • Ugovora o zakupu i upravljanja objektima
  • Nekretninskih sporova
  • Građenja
  • Planiranja i zoniranja
  • Koncesija i dozvola
  • FIDIC ugovora
  • Zaštite okoliša

Kontakt

Povezane objave i članci