Vjekoslav Ivančić

PARTNER

Već gotovo 15 godina Vjekoslav Ivančić savjetuje domaće i inozemne klijente u transakcijama iz područja bankarskog i financijskog prava, uključujući projektno financiranje, financiranje preuzimanja te u složenim transakcijama iz područja preuzimanja i spajanja.
Osobito je cijenjen radi svojeg širokog poznavanja regulatornog režima iz područja energije te iskustva u savjetovanju brojnih klijenata u razvijanju i financiranju projekata iz građevine i obnovljivih izvora energije. Vjekoslav ima bogato iskustvo savjetovanja klijenata u vrlo kompleksnim korporativnim parnicama.

Također je vodio prodaju državne banke, a klijente redovito savjetuje po pitanjima restrukturiranja i stečajnog prava, kao i trgovačkog prava.

Neovisni procjenitelji kvalitete pružatelja pravnih usluga kao što je Chambers and Partners prepoznali su ga kao vrhunskog odvjetnika u području bankarskog i financijskog prava dok ga klijenti smatraju „velikim znalcem i vrlo temeljitim u pristupu. Iako je prava zvijezda, iznimno je pristupačan i ugodan kao osoba.“ (Legal 500, 2021)“


Obrazovanje

Sveučilište u Zagrebu, Pravni fakultet, mag.iur.


Profesionalna udruženja

Hrvatska odvjetnička komora


Jezici

Hrvatski, engleski
  • “Vjekoslav Ivančić sve radi vrlo predano, gotovo je opsesivan u obrani svojih klijenata u sudskim sporovima, ali uvijek ima jasnu strategiju kako bi se spor povoljno riješio za njegovu stranku (bilo sudskim sporom ili nagodbom, ovisno o okolnostima). Uvijek pokušava razmišljati barem jedan korak unaprijed, a više puta smo svjedočili tome da njegovim djelovanjem dolazi do odlučujućih preokreta.”
  • Legal 500 2022, Dispute Resolution

Povezane objave i članci