Mojmir Ostermann

MANAGING PARTNER

Preko 20 godina Mojmir Ostermann savjetuje multinacionalne kompanije, financijske institucije i druge korporativne klijente tijekom složenih korporativnih transakcija te pri prodaji i preuzimanju društava. Mojmir je vodio neke od najsloženijih prekograničnih transakcija u Hrvatskoj, uključujući transakciju vrijednosti preko 100 milijuna EUR. Mojmir se posebno ističe svojim pragmatičnim i inovativnim pristupom rješavanju naizgled nesavladivih problema. Osim toga, Mojmir redovito zastupa klijente u rješavanju sporova pred sudovima i arbitražom.
Osim što vodi Ostermann i Partneri, Mojmir je aktivno uključen u sve aspekte pravnog savjetovanja klijenata te zastupa klijente u velikom rasponu pravnih područja.

Klijenti ga cijene prvenstveno radi izvrsnih pregovaračkih vještina, pouzdanosti i izuzetne posvećenosti.

Kao dokaz priznanja od strane poslovne i pravne zajednice, Mojmir je osam godina za redom (2014.-2021.) izdvojen u elitnu grupu vodećih odvjetnika za korporativno pravo te spajanja i preuzimanja u Legal 500.

Dodatno, Mojmir je jedini hrvatski odvjetnik u Legal 500 Hall of Fame za područje spajanja i preuzimanja (M&A) za 2022 godinu.

Klijenti ga opisuju kao „posvećenog, strastvenog i marljivog“ te kao „jednog od najboljih pregovarača... Uvijek dobro pripremljen, uvjerljiv i s čvrstim stavovima.“


Obrazovanje

Sveučilište u Oxfordu (UK), MJur. Law
Sveučilište u Zagrebu, Pravni fakultet, mag.iur.


Profesionalna udruženja

IR Global
Hrvatska odvjetnička komora


Jezici

Hrvatski, engleski
  • “Mojmir Ostermann uvijek je na vrhuncu zadatka te uvijek smisli rješenje i za najproblematičnije situacije. U svakoj situaciji bio je u stanju sagledati problem iz različitih uglova i iznaći najbolje rješenje.”
  • LEGAL 500

Povezane objave i članci